צבא הגנה לישראל נחשב לאחד הצבאות החזקים בעולם. את כוחו של הצבא ניתן לזקוף לא רק לזכות כוח האדם המצוין, אלא גם בזכות אימוץ הטכנולוגיה כחלק מתורת לחימה סדורה ומתקדמת שנועדה לסייע לצבא להגדיל את כוחו וכן להמשיך בפעילות המאומצת של שמירה על אזרחי המדינה, באמצעים גלויים ובלתי גלויים. ההטמעה המהירה של אמצעים טכנולוגיים ביחידות השונות הובילה את צה"ל לעמדת כוח משמעותית שממנה ניתן ללמוד על הקדמה ועל היכולת ליצור שינויים מרחיקי לכת באופן שבו הצבא מנהל את החזיתות השונות עמן הוא מתמודד באופן יומימי, ולא רק בעת לחימה. אזרחי ישראל יודעים כי המפקדים והחיילים עובדים כימים כלילות בשביל לספק הגנה, אולם מעטים מבינים את הכוח של המערכות החדשניות וכיצד היא הפכה לכלי לחימה מהשורה הראשונה בכל הקשור להתמודדות של צה"ל עם גורמים עוינים מהארץ כמו גם מהעולם.
פיתוח טכנולוגי מואץ הלקוח מתוך העולם האזרחי
אם עד לפני מספר שנים צה"ל השקיע משאבים רבים בהתאמה של מערכות טכנולוגיות מהעולם האזרחי, כיום התמונה השתנתה וזאת בשל מודל עבודה שבמסגרתו הצבא שואב השראה מתוך מערכות אזרחיות, כמו למשל מערכת האיתור של חברת גוגל. זה לא סוד שצה"ל משקיע מאמצים רבים בתחום המודיעין וזאת ע"י גיוס של צעירים כמו גם אנשי קבע המאיישים משרות רגישות בתחום איסוף המודיעין, כאשר את המערכת של גוגל הצליח צה"ל להתאים לצרכים שלו כך שניתן יהיה לבצע מעקב אחר דמויות חשודות או כאלו אשר חשודות בפעילות עונית כלפי ישראל, לפני שהם יוצאים לבצע את הפעולה. הצבא משתמש במערכות טכנולוגיות הכוללות מודיעין מדויקות לצד שימוש באמצעים כמו רחפנים, מצלמות וכן שימוש במפות דיגיטליות המתעדכנות בזמן אמת ומאפשרות לכוחות כמו גם למפקדים לקבל תמונת מצב תלת מימד שבה משתמשים גם בעולם האזרחי, אולם היא משמשת את גורמי הצבא לטובת איסוף מודיעין כמו גם מחקר ואיתור של גורמים עוינים. בנוסף, הצבא החל להשתמש במערכות של מציאות וירטואלית לטובת יצירת יתרון טקטי לכוחות הפועלים במסגרת האימונים, כחלק מההשפעה הדרמטית של הטכנולוגיה על תמהיל האימונים ובפועל גם על יכולות הלחימה המתבצעות לא פעם בתנאי שטח מורכבים במדינות אויב.
כיצד משפיעה הטכנולוגיה על כוחות צה"ל?
הטכנולוגיה איננה משמשת רק בעבור כוחות המודיעין אלא גם בעבור הכוחות הרגליים וכן יחידות קרביות שנעזרות באמצעים טכנולוגיים פורצי דרך כמו כוונות וכן מערכות שיכולות להחליף את כוח האדם האנושי – כמו למשל מערכת כיפת ברזל המופעלת באופן מרוחק ע"י חיילים. נוסף לכך, הצבא החל להשתמש ברובוטים כמו גם באמצעי לראיית לילה מתקדמת המאפשרת לשפר את יכולת הלחימה של הצבא במגוון מצבים מתוך מטרה להוביל בסופו של דבר ליכולות התקפה והגנה משמעותיות.