על פי ההלכה: האם מותר לטפל בנשירת שיער?

נשירת שיער

מאז ומתמיד תופעת ההתקרחות הגברית היא כזו המעסיקה רבות גברים בעולם ובארץ הסובלים ממנה. מתוך כך, מאז ומתמיד מחפשות גם חברות התרופות ועולם המדע וכן ענף הטיפוח פתרונות ישימים, וככל שעובר הזמן נראה באמת כי צצים פתרונות חדשים ויעילים יותר מבעבר. אחד הפתרונות הנפוצים ביותר כיום הוא טיפול השתלת השיער שרק הולך ונעשה יעיל וזול יותר. במהלך הטיפול לוקחים זקיקי שיער בריאים מאזורים אחרים בראש בהם אין התקרחות, קוצרים אותם אחד אחד ומשתילים באזורים המקריחים בראש. עם הזמן השיער שייקלט ויצמח יהיה שיער בריא לא ינשור וזהו בהחלט פתרון שנחשב לפתרון מוביל כיום, כאשר רבים בישראל גם מחליטים לנסוע לעבור את ההליך בטורקיה אצל רופאים שנחשבים לטובים בתחום ובמחירים זולים משמעותית מהמחירים כאן בישראל. מנגד, ישנם טיפולים אפשריים רבים כמו שימוש במשחות, תכשירים כמו מינוקסידיל, הדמיית שיער ועוד. אך בעוד אלו המגדירים עצמם חילונים כלל לא מתלבטים לפני הטיפול, נראה כי ציבור שומרי ההלכה בישראל עדיין לא בטוח אם זה משהו שכדאי לעשות או שהוא אסור מבחינה הלכתית. הבה ננסה לענות על השאלה.

כל טיפול לגופו:

רוצים לדעת האם מינוקסידיל הוא הטיפול בשבילכם? מעוניינים ללמוד עוד על השתלת שיער? רוצים להכיר את הדרמה רולר והפעולה שלו? במגזין בולדינג תוכלו למצוא מידע מפורט על כל אחת מהשיטות הללו ועל שיטות נוספות למאבק בנשירה וכן למידע הקשור בענייני הלכה וטיפול. הסיבה שחשוב להכיר כל טיפול היא מפני שדין טיפול אחד הוא לא כמו דין טיפול שני. יש טיפולים שמותרים על פי ההלכה ואחרים שנחשבים למומלצים פחות ולכן את צריכים להבין קודם כל לאיזה טיפול אתם מכוונים.

אז מה אומרת ההלכה?

בגדול דווקא חשוב לדעת כי ההלכה כי מתירה טיפול בנשירת שיער אצל גברים ואצל נשים בנסיבות מסוימות. למשל, אם גבר מרגיש שבגלל הקרחת שלו הוא לא מצליח למצוא עבודה או זוגיות, או באופן כללי להתקדם בחיים, ולמען האמת, מספיק שהוא עצמו מרגיש כך או חווה חוסר ביטחון עצמי או פגיעה בערך העצמי, בשביל שההלכה תתיר את הטיפול. באופן דומה אגב מתירה ההלכה לגברים להסיר שיער (כפי שלנשים מותר) ממקומות שונים בגוף אם הוא גורם להם להרגיש לא בנוח.

יחד עם זאת רבנים מדגישים כי תמיד כי התפיסה הבסיסית של ההלכה גורסת כי הקדוש ברוך הוא ברא אותנו שלמים ומושלמים בדיוק כמו שאנחנו אמורים להיות. אם משהו נמצא שם הוא נמצא מסיבה מסוימת וגם אם משהו חסר. על כן השאיפה היא לערוך כמה שפחות שינויים אסתטיים בגוף, אך כאמור, יש חשיבות רבה לנפש בריאה ולביטחון עצמי, כך שבגדול ההלכה מאפשרת לטפל גם בנשירת שיער.

ממה היא ממליצה להימנע אם כך?

כך או כך, ההלכה ממליצה להימנע מכל מה שיש לו פוטנציאל של פגיעה בגוף. למעשה כל הליך ניתוחי הכרוך בהקזת דם הוא כזה, מה שאומר שעדיין ניתן להשתמש בתכשירים, תרופות כמו מינוקסידיל וכן הלאה. לבסוף צריך לזכור כי לתורה פנים שונות, ומי שיתיר רב וגישה אחת זה לא מה שיותר על ידי רבנים וגישות אחרות ולכן כל אדם ירא שמיים שמתעניין, רצוי שיברר באופן ספציפי בקהילה שלו. יחד עם זאת בשורה התחתונה צריך לזכור שמי שסובל מנשירת שיער ושזה מפריע לו באמת, לא מנוע מבחינה עקרונית מטיפול בבעיה ובהחלט אפשר למצוא פתרונות שיגרמו לנו להרגיש טוב יותר.

נגישות