חושבים שחוויתם רשלנות רפואית? כך תדעו

רשלנות רפואית

בכל שירות רפואי שאנחנו מקבלים אנחנו מעניקים כוח רב לרופא המטפל בנו וסומכים עליו שיבצע את עבודתו במקצועיות. אף אחד לא מושלם וכל בעל מקצוע עושה טעויות, אך לעיתים טעויות כבר גובלות ברשלנות רפואית של ממש כאשר הנזק הפיזי, הנפשי והכספי הוא משמעותי ביותר. כיצד מוגדרת בחוק רשלנות רפואית, ומה עליכם לעשות במקרה וחוויתם רשלנות רפואית?

רשלנות רפואית – מהי?

רשלנות רפואית היא קבלת טיפול רפואי שלא נעשה בזהירות הנדרשת, שזהו מושג משפטי המתאר נזק שגרם אדם בלי להיות מודע לטיב מעשיו ולתוצאות המזיקות שלהם, אך ניתן היה למנוע את הנזק לו היה פועל באופן סביר. במקרה הרפואי, מדובר במתן שירותים רפואיים תוך סטייה מרמת הזהירות הסבירה, כאשר נגרם נזק למטופל בעקבות סטייה זו.

החוק הישראלי לא מגדיר רשלנות רפואית באופן נפרד, אלא מבסס את המושג על ההגדרה הכללית של עוולת הרשלנות לפיה זהו מעשה הנעשה על ידי אדם כאשר האדם הסביר לא היה נוקט כך באותן הנסיבות.

בית המשפט בישראל מבחין בין שלושה סוגי רשלנות רפואית: רשלנות בטיפול הרפואי עצמו, רשלנות בשל היעדר הסכמה מדעת ופגיעה באוטונומיה.

דוגמאות לרשלנות רפואית

הבאנו לכם מספר דוגמאות של רשלנות רפואית כדי לסייע לכם להבין טוב יותר את המונח: דוגמה ראשונה, הרופא רושם תרופה לא נכונה למטופל, כאשר כל רופא סביר ומקצועי היה מזהה את הטעות ופועל אחרת. כתוצאה מהרישום השגוי, נגרם נזק פיזי למטופל. מקרה שני, במהלך לידה, המוניטור מדווח על מצוקה של העובר אך הצוות הרפואי בחדר לא מגיב בהתאם. העובר סובל ממצוקה נשימתית שלא מקבלת מענה, לא מגיע אליו מספיק חמצן למוח וכתוצאה מכך נגרם לו נזק מוחי קבוע. דוגמה אחרונה, מטופל לו יש היסטוריה משפחתית של סרטן מעי הגס מתלונן על תסמינים שיכולים להעיד על סרטן מעי הגס כגון כאבי בטן ולא נשלח לבדיקה ייעודית.

מטופלים רבים לא תובעים למרות שהם זכאים

בשנים האחרונות חלה עלייה במספר המטופלים התובעים בגין רשלנות רפואית, אך עדיין רוב המטופלים שחוו רשלנות זו לא תובעים, כאשר הסיבה המרכזית לכך היא שהם לא תמיד יודעים שהטיפול שקיבלו הוא בגדר רשלנות רפואית ולעיתים אף לא מודעים לנזק שיצר הטיפול. רשלנות רפואית מצריכה בקיאות הן בז'רגון הרפואי והן במונחים משפטיים ולרוב האנשים אין את הידע הזה ולכן הם לא יודעים בכלל שחוו רשלנות רפואית. המערכת הרפואית כמובן לא מגיעה מיוזמתה ומיידעת את המטופל על הרשלנות שחווה וזאת למרות שחלה עליהם חובה לעשות זאת.

לכן במידה ואתם חושדים שטיפול רפואי שעברתם יצר נזק, דרשו העתק של התיק הרפואי וצרו בקדם קשר עם עורך דין המתמחה בתביעות רשלנות רפואית כדי להבין אם הטיפול שעברתם נחשב לכזה ולהבין כיצד ממשיכים על מנת שתקבלו את מלוא הפיצוי המגיע לכם.

את מי תובעים בתביעת רשלנות רפואית?

במקרה של תביעת רשלנות רפואית, ניתן לתבוע מספר גורמים: כל איש צוות רפואי שהתרשל בטיפול, המוסד הרפואי בו ניתן הטיפול, קופת החולים בה ניתן הטיפול, המדינה. בחירת הגורם הנתבע היא תלוית מקרה: כך למשל, כאשר מדובר בקליניקה פרטית בדרך כלל מי שיתבע יהיה הרופא המטפל או חברת הביטוח שלו. במקרה של רשלנות בבית חולים ציבורי, ניתן לתבוע את ארגון הגג של בית החולים – מדינת ישראל.

כך תזכו בתביעת רשלנות רפואית

הדרך לנצח בתביעת רשלנות רפואית מתחילה בתיעוד מלא של הטיפול הניתן לך ושמירת כל מסמך רפואי העובר תחת ידך. כמו כן, ליווי של עורך דין מקצועי המתמחה ברשלנות רפואית חשוב כדי להבין אם מדובר ברשלנות רפואית וכדי להגביר את הסיכויים לנצח בתביעה.

נגישות