בית פרטי הוא סוג נכס, אשר עובר באופן טבעי שיפורים שונים עם הזמן. אחד מתחומי השיפור המעניינים ורבי הפוטנציאל שזמינים כיום, הוא עולם "הבית החכם". במסגרתו, ניתן בין השאר להתקין שערים חשמליים לחניה. מדוע כדאי לעשות זאת? במה זה כרוך? לפניכם הרחבה קצרה ועניינית, על תשובות לשאלות אלה ועל היבטים חשובים נוספים של הנושא.
במה מדובר? הסבר בסיסי
שער חשמלי לחנייה, הוא באופן בסיסי שער רגיל, בעל מנגנון הפעלה חשמלי. תודות לכך, ניתן להפעילו גם מרחוק ואם תרצו, באופן אלחוטי או אפילו סלולארי, היישר מהסמארטפון שלכם. היקף הרכיבים שדרושים לשם כך אינו גדול ביחס לשער רגיל. החלקים גם זמינים לרכישה נוחה, לכל המעוניין. למשל, תוכלו למצוא מנוע לשער חשמלי באתר somfy, כמו גם כל ציוד נוסף שדרוש לכם, עבור תחום הבית החכם. השער יכול להיות ממגוון סוגים של שערי חניה. הנקודה המיוחדת, היא יכולת ההפעלה החשמלית ומרחוק.
היתרונות המרכזיים
לבעלי בית פרטי כדאי להתקין שער חשמלי לחנייה, בעיקר עבור הנוחות שהדבר מספק. תוכלו לשלוט על השער באופן קווי רגיל או דרך שלט שניתן לשלב במחזיק מפתחות או דרך הטלפון הסלולארי. ביום גשום תוכלו להגיע לחנייה ולפתוח את השער מרחוק, מבלי לצאת מהרכב. דרך אינטרקום הבית, תוכלו לדבר עם אורחים שהגיעו לשער זה ולפתוח להם אותו מיד, אם תרצו שהם יחנו בפנים. יותר מכך – ניתן לשלב את מערכת השער, במערכת שליטה מרכזית מסוג "בית חכם". אם נשים בצד את המונח המסתורי הזה, מדובר פשוט בשליטה מרכזית וממוחשבת, על מגוון התקני חשמל בבית. אלה הן מערכות מודולאריות. למערכת שליטה מרכזית כזו תוכלו לחבר תריסים חשמליים, תאורה, חיישני אזעקה ועוד. וכן, גם שער חשמלי לחניה. תודות לכך, ניתן ליצור ולהפעיל באופן אוטומטי, “תסריטים" שונים של ניהול מערכות החשמל. כולל הפעלת שער החניה למשל בזמנים מבוקשים. יתרון משני אך עדיין חשוב, הוא סיוע לאבטחה במקרים של ניסיון גנבת רכב.
רכיבים מרכזיים
אלה דוגמאות בולטות במיוחד, לרכיבים שמהם בנוי היבט השליטה על שער כזה:
- מנוע – המנוע הוא החלק היותר מורכב ויקר בשערים אלה. לשערים שונים יידרש מנוע שונה, בגלל שמדובר באופני הפעלה שאינם זהים וגם במשקלים שונים שיש להזיז.
- תוספים לתנועה – נורה מהבהבת לאזהרה, כאשר השער בתנועה. עצירה אוטומטית אם השער נתקל במכשול.
- תוספים אפשריים – סוללת גיבוי עבור מצבים של הפסקת חשמל. תאורה בכדי להאיר את אזור השער.
סוגי שערים
בקצרה ובכדי להמחיש את האפשרויות ולהשלים את התמונה, אלה סוגי השערים העיקריים:
- שער כנפיים – אולי סוג השער הפשוט והידוע ביותר. הוא מבוסס על “כנף" אחת או שתיים, עם פתיחה על ציר, לצד.
- שער נגרר – שער אשר זז אופקית על גבי מסילה. מסילה זו עשויה להיות תחתית או עילית. לבחירה בין שתי אפשרויות אלה, יש השלכות רבות.
- שער הרמה – שער אשר מורם למעלה, בכדי לאפשר לרכבים להיכנס או לצאת. סוג שער זה, אופייני במיוחד לחניות רכבים.
לגבי כל השערים, יש שיקולים של שילובם בסביבה. כלומר, האם יש די מקום להתקין מסילה לשער האופקי? די מקום לתנועת פתיחת ה"כנפיים" בשער כנף? וכדומה. אך מבחינת שליטה מרכזית עליהם, סוג השער לא משנה. כל הדרוש באופן בסיסי, הן יכולות אשר זמינות לגבי כל השערים, כגון פתיחה, סגירה וחיווי על מצב השער הנוכחי.
לסיכום
שער חשמלי הוא תוספת שעשויה לשדרג כל בית פרטי. אם עדיין אין לכם שער כזה, כדאי להתקין!