לוקחים יוזמה: הכירו את מסלול החממות הטכנולוגיות ליזמים של רשות החדשנות

חממות טכנולוגיות הן כלי עזר וותיק ובולט, חשוב מאוד, לקידום יזמות. רשות החדשנות מציעה מסלול כזה, שבהחלט כדאי להכיר ולנצל אם אתם יזמים. מה זה אומר בפועל?

לקדם ולסייע ליזמים

רשות החדשנות (סוכנות החדשנות הישראלית) מעודדת יזמות מקומית מזה שנים. היא עושה זאת בדרכים רבות ומגוונות. זאת, הן לגבי יזמות רגילה והן לגבי מינוף מסחרי של טכנולוגיות חדשניות, אשר פיתחו מוסדות מחקר. אחת הדרכים שבהן הרשות מסייעת ליזמים, היא במסגרת מסלול החממות הטכנולוגיות. באמצעות המסלול הזה, ניתן להתקדם באופן מהיר ובטוח יותר, עם יוזמות בתחומים ייחודיים ומורכבים וכן היכן שישנו סיכון גבוה במיוחד. מחד, מאחורי היוזמה עומדת כאמור רשות החדשנות. מאידך, את החממות עצמן מפעילים משקיעי הון סיכון וכן חברות מסחריות שונות, מקומיות וגם בינלאומיות. זאת, על בסיס זיכיון לשמונה שנים. בהגדרה כללית, מסלול החממות מיועד לחברות הזנק ולמי שמעוניינים להקים חברה כזו.

 

 

הסיוע שניתן

החממות והרשות לחדשנות מסייעים במגוון אופנים, שניתנים לחלוקה ראשית כזו:

  • מענקים – מענקי עזר, עבור שלבים ראשוניים כגון הוכחת היתכנות או העברת ידע ממוסדות מחקר. המענקים הם עד 85%, מתקציבים שנעים בין 1 ל-5 מיליון ש"ח.
  • הנחיה טכנולוגית – יוזמות חדשניות מציבות תמיד אתגרים טכנולוגיים כאלה ואחרים. הן מבוססות על כיווני טכנולוגיה שהם פעמים רבות מאתגרים מאוד, מעצם היותם פורצי דרך. לכן, לסיוע הטכני מקצועי יש כאן חשיבות גדולה מאוד. יוזמות רבות גם משלבות ידע מתחומים טכנולוגיים שונים, כך שנדרש ידע וניסיון של מומחים מכמה תחומים, בהתאם. ליזמים לא תמיד יש בפני עצמם ידע או ניסיון כזה.
  • הנחייה עסקית – ההיבט העסקי של היזמות, משמעותי מאוד גם כן. כל המעורבים בדבר – רשות החדשנות, מקימי החממה והיזם, חותרים בסופו של דבר להצלחה כלכלית. לא רק לפיתוח מעניין בפני עצמו. אלא שיזמים לא תמיד מיומנים בצד העסקי של הדברים וכאן חשובה מאוד העזרה האיכותית.
  • קשרים עסקיים חיוניים – קשר אל שותפים של החממה מסוגים שונים. זה יכול להיות משקיעים שיסייעו בפיתוח. במקרים אחרים אלה שותפים שיצטרפו ליוזמה. לא פחות חשוב – אלה לעתים לקוחות פוטנציאליים, שהם כמובן דבר חיוני ואפילו קריטי לעסק בתחילת דרכו. וודאי לעסק שמציג בשוק מוצר חדש.
  • סביבת עבודה – משרדים ועוד עבור הפעילות השוטפת.

עוד כדאי לדעת

  • כדאיות כלכלית – ההיבט הכספי הוא כמובן משמעותי מאוד ליזמים. בתחילת הדרך, יש להם רק הוצאות ועדיין אין הכנסות מלקוחות. מה גם, שלא בטוח שתהיינה כאלה בעתיד! כך שיש כאן סיכון כספי גדול. אכן, בדיוק לפי המונח הידוע הון סיכון. לכן, חשוב לדעת שהחממה הטכנולוגית משלימה את המענקים שהזכרנו קודם, כך שמתקבל כל התקציב הדרוש במלואו והיזם לא צריך להשקיע בעצמו!
  • השקעה מתמשכת – החממות משקיעות ביזמים שהצליחו דרך החממה, גם בהמשך בדרך.
  • זמינות רחבה – החממות זמינות בכל רחבי הארץ.

קריטריונים מוקפדים

כמובן, בכדי לקבל סיוע נדיב ואיכותי מסוג זה, יש לעמוד בתנאים לא מעטים. תמצאו אותם מוגדרים היטב, במידע שמפרסמת רשות החדשנות. היוזמה צריכה להיות חדשנית מספיק וגם ישימה. כמו כן, זו צריכה להיות יוזמה עם סיכוי גבוה להפוך למוצר או שירות מסחרי מצליח. מעשית, זה אומר שמי שמתעניינים בכך, צריכים להתעמק בפרטים ולפנות לרשות החדשנות, באופן מסודר מאוד. לפי הכללים שהיא מגדירה, במועדים המוגדרים וכדומה.

לסיכום

גישת החממות הטכנולוגיות, הוכיחה ומוכיחה את עצמה שוב ושוב, באופן היסודי ביותר. כך שזהו אחד הדברים הראשונים שכדאי לכם להכיר ולבחון מקרוב, אם אתם מתכוונים לקדם יוזמה חדשה.

נגישות